Vinterbröllop av Sarah Morgan

En Sarah Morgan varje jul? Hur många gånger innan det är en tradition? Jag tror att jag har läst en vinter/julroman av Morgan i alla fall de senaste 4-5 åren. Vinterbröllop var 2020 års upplaga.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Vinterbröllop

I bokens centrum står Maggie och Nick och deras vuxna döttrar Rosie och Katie. När Rosie, som lever på andra sidan atlanter helt plötsligt ringer hem och säger att hon ska gifta sig om bara någon månad, på jul, i Aspen, påverkar det hela familjen. Maggie och Nick har separerat men ännu inte förmått berätta det för döttrarna, hur ska det göra nu? Katie är nära utbränning och tvivlar på sin karriär som läkare men har inte förmått sig att berätta det för familjen. Kommer bröllopet och resan föra dem närmare varandra eller längre ifrån?

Sarah Morgan mötte jag först som renodlad romanceförfattare men de senaste böckerna som jag har läst, så även denna, är mer feelgood. Det är framförallt familjerelationer som står i centrum nu och i Vinterbröllop är fokuset familjehemligheter. Hemligheter som man håller i tron om att man skyddar sina nära och kära från sorg eller besvikelse men som bara driver dem längre och längre ifrån en själv. För mig är Sarah Morgan en solid författare. Hon är bra på att skriva karaktärer och miljöer och jag blir aldrig besviken när jag läser henne men jag tycker att de senaste böckerna, och även denna, inte riktigt lyckas beröra mig. Men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Så jag får väl fortsätta läsa hennes böcker tills jag kan det 🙂

Fakta:

Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 344