Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum

Bokomslag: Tre saker jag inte vet om dig

Jessies liv ställs totalt på ända när hon förlorar sin mamma och hennes pappa helt plötsligt gifter om sig och flyttar henne tvärs över landet och in i en ny familj. Från Chicago till Los Angeles. Och en flytt innebär också att lämna vänner och börja ny skola. Arg, ledsen, förvirrad är bara några av de känslor som snurrar runt i Jessie.

När hon får ett anonymt mail från en person i hennes nya skola som erbjuder sig att vara hennes stöd i allt det nya är hon först tveksam. Är det någon som driver med henne? Men ju mer de skriver till varandra desto mer behöver hon denna anonyma vänlighet.

Alltså, en bra ungdomsbok kan verkligen vara den bästa feelgoodläsningen! Och det här är en riktigt bra ungdomsbok! Julie Buxbaum skriver mycket bra om tonårstiden utan att moralisera, med lagom mycket humor och ett bra driv. Vem är den här anonyma välgöraren som Jessie får mer och mer känslor för? Det är fullt med relationer, både vänskapliga och romantiska och berättelsen berör både mobbing, sorg, styvfamiljer, vänskap och kärlek och det hade kunnat bli väldigt rörigt men det är snyggt sammanflätat, allt och alla spelar sin väl avvägda roll i helheten. Det är romantiskt och charmigt samtidigt som det speglar den förvirrade tiden som är tonåren. Mycket bra!

Fakta:

Förlag: Lavender lit
Utgivningsår: 2017
Format: Inbunden, lånad på bibblan
Antal sidor: 357 sidor