Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber

Johanna Schreiber är en för mig ny författare som jag upptäckte när hon och Frida Malmgren startade Feelgoodpodden tillsammans och någon som är så engagerad i genren så hen startar en podd måste jag ju läsa!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Det här är en berättelse om Linnea och Jacob. Till synes två väldigt olika människor vars vägar möts på ett bröllop. Han ”advokat med en plan” och hon ”ta dagen som den kommer”. Trots sina olikheter har de kemi och spenderar en natt tillsammans, en natt som senare visar sig resultera i en graviditet. De har båda sina anledningar till att verkligen reflektera över vad de vill göra och för att lära känna varandra flyttar de ihop under betänketiden. Ska de göra abort? Ska de föda barnet och uppfostra det tillsammans? Har de en framtid tillsammans? Som tillfälliga sambos lär de känna varandra och varandras nära och kära och tvingas ifrågasätta en hel del sanningar om hur de har valt att leva sina liv.

Det finns mycket jag gillar i den här boken. Jag gillar att det inte är två purunga huvudpersoner utan två personer som har gått igenom en del relationer och har lite bagage. Jag gillar att ämnet abort tas upp på ett så självklart sätt utan att varken överförenkla eller överproblematisera det. Jag gillar den långsamma utvecklingen av Jacobs och Linneas relation och hur man som läsare lär känna dem samtidigt som de själva lär känna varandra. Kort och gott är det en somrig och romantisk läsning som känns väldigt ”nu”. Så passa på att läsa den för det är inte säkert att den kommer åldras väl…

Fakta:
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 349