The Wallflower Wager av Tessa Dare

Mitt första inlägg på bloggen var föregångaren till The Wallflower Wager nämligen The Governess Game och jag avslutade det inlägget med att skriva att Tessa Dare är väldigt skicklig på att få en historisk berättelse att kännas väldigt modern. I The Wallflower Wager som är tredje delen i serien Girl Meet Duke visar hon igen upp den skickligheten! Me like!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - The Wallflower Wager

Lady Penelope Campion förväntas gå på baler, umgås med vänner och hitta en man medan hon huserar i familjens Londonhus. Istället stannar hon oftast hemma, själv, med sina många, många husdjur som sällskap. Finns det en katt, hund eller get för den delen som behöver ömhet och kärlek så finner de sin väg till Pennys hus. I grannhuset har nyligen den ökända Gabriel Duke flyttat in. Han planerar att renovera huset och sälja det med bra förtjänst och att det bor en Lady i huset bredvid kommer bara trissa upp priset. Så när Pennys bror hotar att tvinga henne tillbaka till familjens lantgods om hon inte gör sig av med djuren och tar klivet ut i societeten igen bestämmer Gabriel sig för att hjälpa henne. Den omhändertagande Penny och den skoningslöse Gabriel blir ett till synes omaka par som dock visar sig vara perfekta för varandra!

Tessa Dare fortsätter att lyfta synen på kvinnors sexualitet, skam och samtycke och hon gör det riktigt bra! Hon har en perfekt balansgång mellan allvar och humor. Både Penny och Gabriel har låtit sina liv styras av barndomstrauman. Vad de har varit med om skiljer sig åt men de kämpar båda med att försöka ta kontroll där de tidigare inte haft någon. Konflikterna i boken är framförallt karaktärernas inre konflikter och storyn är inte enkel men härligt befriad från komplicerade intriger eller ansträngda förvecklingar. Allt bara flöt på så där ljuvligt som det gör ibland och jag sträckläste den!

Nu väntar jag otåligt på fjärde och vad jag utgår ifrån sista delen i serien!

Fakta:
Förlag: Avon Books (del av HarperCollins)
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok (köpt via Google Books)
Antal sidor: 368