The Simple Wild av K.A. Tucker

Den här boken har jag gått och suktat efter ett bra tag. Sen jag själv har upptäckt njutningen av att vandra så har den här boken med sin kombo av romance och vild natur verkligen lockat mig. Var det en bra kombo? Oh, ja!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Calla flyttade med sin mamma från Alaska till Toronto när hon var två år. Kvar lämnade de hennes pappa Wren. Callas mamma stod inte ut i vildmarken och hennes pappa klarade in av storstaden. Det är sista gången Calla ser sin pappa. Åren efter har de bara sporadisk telefonkontakt tills även den upphör. När Calla är 26 år (tror jag) får hon ett oväntat samtal från en kvinna som säger sig vara vän till hennes pappa och som berättar att han har cancer och inte långt kvar. Calla bestämmer sig för att åka till Alaska och träffa sin pappa en sista gång och de blir en resa som förändrar hennes liv. Det karga landskapet, det spartanska levernet, tystnaden och de enkla människorna är en chockerande skillnad mot de liv hon lever med fester och shopping som hela tiden ska dokumenteras på instagram. Och så är det Jonah, den skäggige och buttra piloten som flyger henne till Alaska och som bor granne med hennes pappa. Vem är han egentligen och varför kan hon inte hålla sig bort från honom?

Alltså, den här boken fick mig att KÄNNA! Det är kanske inte en typisk romance på det sättet att stort fokus i boken ligger på Calla och hennes pappa men oj va fint den relationen skildras, och sorgligt. Men även relationen mellan Calla och Jonah är riktigt bra! Det är kemi, laddat, roligt och sexigt. När jag försöker lägga band på mina känslor och tänka efter vad jag egentligen tycker så är jag osäker på Jonah som karaktär. Han är den där burdusa och buttra machomannen som skulle kunna slänga upp Calla över axeln och bära iväg henne och han beteer sig ibland som lite av en översittare. Men han är också snäll, omtänksam och mjuk och jag kan inte låta bli att sluka boken, oj vilken bladvändare! Den utnyttjar verkligen miljön som den är satt i och jag kan se allt tydligt framför mig och den innehåller flera fina karaktärer. Jag kommer definitivt läsa vidare i serien som igen, lite otypiskt romance, faktiskt fortsätter på Calla och Jonahs historia och alltså inte är stand alone med nya huvudpersoner.

Fakta:

Förlag: Atria Books
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: Ca 550 på min surfplatta