The Queer Principles of Kit Webb av Cat Sebastian

Bokomslag: The Queer Principles of Kit Webb

Het historisk romance om hämnd och hemligheter. Kit har en historia som stråtrövare men driver nu ett kaffehus. Hans dagar är inrutade och ensamma. Percy å andra sidan lever ett liv av överflöd men finner sig plötsligt i behov av en tjuv som kan hjälpa honom att komma åt en bok som innehåller information han behöver för att kunna fortsätta sin extravaganta livsstil. Av den anledningen besöker Percy Kits kaffehus där han står ut som en påfågel i en ankdamm. Kit är dock bestämd, hans dagar som stråtrövare är över men går till slut med på att hjälpa Percy att utföra dådet själv. Mellan deras lektioner och Percys ständigt återkommande besök i kaffehuset växer attraktionen mellan dem tills det som började som en oskyldig flirt växer till något oumbärligt.

För mig var de här en bladvändande slow-burn där karaktärerna gjorde boken! Kit och Percy är väldigt olika med lika älskvärda. De har båda en historia som de vill göra sig fria ifrån, de är öppna och ärliga män, som genom hela boken får växa och utvecklas. De är från två olika samhällsklasser och berättelsen som utspelar sig på 1700-talet kanske inte djupdyker i klassfrågan men duckar den inte heller, den är mer än bara ett medel för en opposite attracts trope utan också en grund för karaktärernas konflikter.

Kemin mellan Kit och Percy funkar perfekt (den är både het och söt) och dialogen dem emellan är så där härligt bitskt. The Queer Principles of Kit Webb var helt enkelt väldigt svår att lägga i från sig!

Fakta:

Förlag: Avon, Imprint till HarperCollins Publishers
Utgivningsår: 2021
Format: E-bok via Google Books
Antal sidor: 352 sidor som inbunden