The Laird av Sandy Blair

Jag fortsätter att utforska romance som utspelar sig i Skottland och det här kändes som urtypen av det. Här bjuds det på tidsresor, spöken, män i kilt och gamla dragiga slott.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - The Laird

Beth Pudding ärver ett gammalt slott i Skottland och reser dit på vinst och förlust. Som fosterbarn har hon aldrig ägt ett eget hem tidigare. Slottet hemsöks av Duncan MacDougall, laird och tidigare ägare, för sisådär 600 år sedan. En förbannelse vilar över honom som tydligen bara en speciell kvinna kan bryta. När Beth faller i havet en stormig kväll räddar Duncan henne ur vågorna. Rädd för att hon inte ska klara sig för han henne tillbaka till sin tid. Duncan på 1400-talet har dock ingen aning vem Beth är och Beth har ingen aning om hur hon ska ta sig tillbaka till sin betydligt varmare och säkrare samtid.

Jag har lite problem med den här boken. Jag stör mig på en del detaljer, t.ex. varför måste Beth envisas med att raka, typ, hela kroppen? Och varför måste 1400-tals Duncan gilla det? När ingen förväntar sig att du ska vara rakad längre skulle man ju slänga hyveln illa kvickt eller hur?! Sen så tycker jag det är synd att berättelsen om Duncans förbannelse, som ju är bokens premiss, inte förklaras djupare. Vem har kastat denna förbannelse och varför? Jag läser och undrar om jag har missat något.

Detta till trots så är det här är en underhållande romance som har några riktigt mysiga ingredienser. Det är roligt att få se hur Beth tar sig an de kulturella skillnaderna mellan det bekväma 2000-talet och det tuffare 1400-talet och jag gillar miljöskildringarna. Sa jag också att det är en tidsresehistoria? Det är ju alltid kul att läsa! Någon som har tips på andra romance som innehåller tidsresor? Och ja, jag har koll på Outlander 🙂

Fakta:

Förlag: Ink Lion Books & Kensington Publishing
Utgivningsår: 2013 (Tryck 2004)
Format: E-bok, köpt via iBooks
Antal sidor: 247