The Lady’s Guide to Celestial Mechanics av Olivia Waite

Så mycket böcker som jag har upptäckt och njutit av tack vare alla likasinnade boknördar på Instagram. Hur valde jag böcker innan #bookstagram? Senast i raden är The Lady’s Guide to Celestial Mechanics av Olivia Waite.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - The Lady's Guide to Celestial Mechanics

Lucy har länge varit sin fars högra hand i hans astronomistudier och med tiden tog hon mer och mer över hans arbete. När han dör och hennes flickvän gifter sig med en man känner hon sig vilsen. Hon beger sig till London för att komma i kontakt med faderns vetenskapsakademi med förhoppning om att få arbete med att översätta ett känt franskt astronomiverk. Där träffar hon Lady Catherine vars avlidna man var medlem i akademin. Hon blir Lucys välgörare, vän och älskare. Men det är sent 1800-tal och om det är tufft att vara kvinna överlag är det ännu tuffare i en helt manlig vetenskapsgren.

Efter en lite svag start så växte och växte den här boken för mig och till slut var jag så fantastiskt förtjust i Lucy och Catherines kärlekshistoria och den utveckling framförallt Catherine går igenom under historiens gång. Det är ett feministiskt uppvaknande som man får vara med om. Det är en bok om upprättelse och integritet och det är både väldigt romantiskt och väldigt starkt. Det tog ett tag för mig att komma igenom den här boken men det var den värd!

Fakta:
Förlag: Avon Impulse
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 336