The Duke and I av Julia Quinn

Netflix har ju plockat upp den här romanceserien och det blev väldigt mycket surr om den och de skådisar som har castats för den. Färgade skådespelare som ska spela karaktärer ur 1800-talets engelska ton?! Det är ju inte korrekt! Sa någon jag är inte rasist men…? Jag kunde inte hålla mig från att läsa första delen i serien och ser fram emot att se filmatiseringen, den lär bli väldigt underhållande oavsett skådespelare (så länge de är bra vill säga)

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - The Duke and I

Det här är en klassisk ”fake-courtship-story”. Om vi låter alla tro att vi är intresserade av att gifta oss kommer vi båda tjäna på det men vi är ju inte kära på riktigt, eller? Daphne är äldsta systern av 8 syskon. Hon längtar efter att gifta sig och skaffa barn men ingen vettig man verkar se henne som ”giftasmaterial”. Simon är hett villebråd bland ogifta kvinnor och dess mödrar men har svurit en ed att aldrig gifta sig och skaffa barn. Om Simon och Daphne låtsas att de vill gifta sig kommer han slippa all ovälkommen flirtande och hon kommer ses som mer intressant av överklassen övriga ungkarlar…win-win?

Simon och Daphne tvingast så klart att gifta sig till slut och Daphne faller för Simon men Simon som har lovat sig att aldrig skaffa barn och plågas av en tuff uppväxt håller Daphne på avstånd för att inte såra henne men Daphne kommer inte nöja sig med mindre än sina drömmar.

Det här är en ganska enkel historia som inte direkt vill säga något mer än vad den gör men den vinner mig med karaktärer och känsla. Jag gillar Daphne som är rolig och självständig (hennes mamma är också en favorit) och känner med Simon och de två har riktigt bra kemi tillsammans. Det är inte en bok utan fel eller problematik men för mig är de inte så stora att jag inte kan njuta av boken. Lovereads ger ju ut del 1-3 i denna serie på svenska nu i höst och det ska bli väldig intressant att se hur den tas emot av svenska läsare.

Fakta:

Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2015
Format: E-bok via Google Books
Antal sidor: 432