Striking Romance av Lindsey Brooks

Ibland klickar jag hem en billig e-bok på vinst och förlust. Ofta är det ett fint omslag som gör mig lite klickgalen. Med Striking Romance, en debut av Lindsey Brooks drog jag en vinstlott!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Striking Romance

Sarah Fisher är bokens hjältinna och då menar jag verkligen hjältinna! Hon har arbetat i olika låglönefabriker sedan barnsben, sytt kläder, sju dagar i veckan, bredvid sina medsystrar. Med åldern har en medvetenhet kring kvinnors utsatthet och urusla arbetsförhållanden, sämre än mäns, vuxit sig stark tillsammans med en röst och en passion som kan få med sig massorna. Hon rekryterar till fackrörelsen och organiserar strejker men mitt i sin feministiska kamp försakar hon också en annan sida av sig själv, den som törstar efter en annan sorts passion, efter kärlek.

In på scenen kliver Clifton Stokes. Han ser Sarah för första gången när hon håller ett spontant möte på gatan för att rekrytera kvinnor till fackrörelsen. Han fängslas av Sarahs glöd och passion och när ett gäng män med våld bryter upp Sarahs möte räddar han henne undan slagen och bär henne hem till hennes lägenhet. Det blir början på en komplicerad och passionerad relation då Clifton utöver att komma från en överklassmiljö även arbetar för New Yorks borgmästare som är stenhård med att politiken inte ska lägga sig i arbetarrörelsens kamp.

Det här är så bra! För mig, som inte gillar instalove, var början lite skakig med hela räddaren i nöden-scenen som jag beskrev ovan men sen så! Jag älskar Sarah Fisher, hon är en sådan bad-ass kämpe! Hon har lärt sig den hårda vägen att män sällan är att lita på och då får man ta saken i egna händer. Och så har vi Clifton. Han är uppvuxen i en miljö där män och kvinnor förväntas leva på ett visst sätt och hans väg till självinsikt är riktigt bra! Han tror några gånger att han förstår Sarah och hennes värld men så får han tänka om igen. Tillsammans slår det gnistor om dem! Men för mig var det ändå miljön som Lindsey Brook har satt det här kärleksparet i som verkligen gjorde boken för mig. Det är i början av 1900-talet i ett skitigt New York och vi får vara med i kvinnorörelsen kamp där den sammanfaller med fackrörelsen. Det är så himla intressant och så fantastiskt bra researched gjord av Brooks, grymt imponerande! Det här är första delen i en serie som jag förstår och oj, så jag längtar efter nästa för det finns flera intressanta karaktärer att spinna vidare på. Läs Striking Romance genast!

Fakta:
Förlag: Egenutgivning
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Kindle
Antal sidor: 343

2 svar till “Striking Romance av Lindsey Brooks”

    • Va kul! Jag tror det är en romance som du kommer gilla och den där läshögen får man ju alltid omprioritera… 🙂