Som en öppen bok av Sara Molin

Det är så roligt att se hur feelgoodgenren bara växer och växer. I år är det tredje året på raken som Feelgoodfestivalen arrangeras och antal deltagande författare bara ökar. Sara Molin är en författare som inte bara debuterar med feelgoodboken Som en öppen bok, hon debuterar också som författare på Feelgoodfestivalen i år.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Som en öppen bok

Clara är svensklärare på en högstadieskola i Sollentuna utanför Stockholm. Hon känner hur lusten och energin för yrket börjar falna. Kollegorna bryr sig mer om sig själva än eleverna och eleverna verkar bara bry sig om sina mobiler. Men om hon inte är lärare vad ska hon då göra? När hennes gamla ungdomskärlek plötsligt dyker upp och äntligen verkar besvara hennes känslor verkar åtminstone hennes kärleksliv arta sig, eller? Snart känns det som alla relationer Clara har med både familj, kolleger och pojkvänner är mer röriga än roliga.

Varning för spoliers från och med nu så ni vet! Jag tycker den här boken har en hel del starka sidor men också en del som hade kunnat bli ännu bättre, eller så är det bara tycke och smak. Jag har nämligen lite svårt för böcker som bygger på allt för mycket missförstånd, där konflikterna som håller berättelsen igång hade kunnat lösas om karaktärerna pratade med varandra. Och det finns en del sådana moment i den här boken. Men med det sagt så tyckte jag mycket om beskrivningen av Claras arbete och de höjdpunkter och motgångar som kommer med läraryrket. Det är också väldigt kul att få hänga med Clara i Sollentuna för jag har jobbat flera år på biblioteken där och känner väl igen mig. Det är överlag härligt att läsa om läsande människor och Clara är en hängiven läsare och bokälskare. Sen är Marcus en riktigt bra bokpojkvän och i min värld är det ett toppbetyg!

Fakta:
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2020
Format: Inbjuden, recensionsexemplar från förlaget
Antal sidor: 335