Snöfall över Göteborg av Caroline Hurtig

I år har jag nog läst mer noveller än vad jag gjort i hela mitt liv. Det betyder dock inte att jag har läst många men jag börjar få upp ögonen för formatet.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Snöfall över Göteborg

När Sebastian efter flera år, helt plötsligt hör av sig, vet Matilda inte vad hon ska tro. De gick skilda vägar för flera år sen och Matilda har gått vidare, vill hon i alla fall tro. För när de möts tar de inte lång tid innan samma heta känslor och samma gamla konflikter flammar upp igen. Men frågan är om åren isär har fört dom till en plats där de äntligen vill och behöver samma saker?

Det här är en väldigt fin historia om hur en ungdomskärlek kanske inte står sig hur starka känslorna än är för att man vill olika saker i livet men att om man har tur, och vågar, kanske kan få en andra chans. Ibland kan jag inte låta bli att läsa med en mental rödpenna och det finns lite saker jag hade velat korrigera i språket och upplägget MEN det här var en historia klockren för novellformatet! Vi får vara med Matilda och Sebastian under december månad (och får då en liten dos av mysiga julförberedelser) och det finns en trovärdig konflikt som funkar trots de få sidorna eftersom att det är en redan pågående konflikt då de har haft en tidigare relation. För mig är en trovärdig konflikt en nyckelingrediens i en bra romance. På bara drygt hundra sidor (lite oklart när man läser e-bok) lyckas Hurtig dra in mig i Matilda och Sebastians liv och det är ett liv som känns på riktigt, sorligt, romantisk, hett och stormigt. Lovande start i Serafs förlags novellserie Kärlekens årstider!

Fakta:
Förlag: Seraf förlag
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Storytel