Second First Impressions av Sally Thorne

Hennes första bok var en otrolig läsupplevelse medan hennes andra bok var ok men ändå en besvikelse och inte bara för att förväntningarna var skyhöga. Nu har Sally Thorne kommit med sin tredje bok, Second First Impression och hon är nästan tillbaka där hon började.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Second first impressions av Sally Thorne

Ruthie bor och jobbar på ett lyxigare seniorboende. Hennes liv är inrutat och tryggt, och det är sällan hon umgås med någon under 80 år. Teddy däremot har inte rötter någonstans och vet inte vart han är på väg. Två till synes helt olika själar vars vägar möts när seniorboendet byter ägare och den nya VD’n är Teddys pappa. Han låter sonen bo granne med Ruthie på boendet om han fixar ett jobb (och växer upp). Ruthie som varken gillar de nya ägarnas alla krav eller att få sin vardag rubbad fixar ett jobb åt Teddy som privat assistent till de notoriskt omöjliga systrarna Parloni med förhoppning om att han snart har flytt fältet. Men icke.

Det här var en bok som föll mig i smaken! Det är en contemporary romance med lite smånördiga, varma och sympatiska karaktärer. En del verkar hårda på utsidan men alla har en varm och go insida och alla har fått några blåmärken och skrapsår på livets väg. Jag gillade att läsa om Ruthie och Teddy och hur de liksom har fastnat i en viss roll men (oavsiktligt) tillsammans börjar se att de kanske kan och vill något annat. Utöver Ruthie och Teddy får vi också lära känna en del andra härliga karaktärer som ger boken lite humor och feelgoodvärme. Sally Thornes debutbok The Hating Game (En allvarsam lek på svenska) var en riktigt succé inom romancevärlden med sin sexiga opposite attracts plot full med vass dialog. Det här är en mycket mjukare berättelse så jag vill inte jämföra dem mer än jag tycker det känns som att Sally Thorne är tillbaka igen!

Fakta:

Förlag: HarperCollins (imprint William Morrow)
Utgivningsår: 2021
Format: E-bok via Google Books.
Antal sidor: 384 sidor i häftat format