Romancing the Duke av Tessa Dare

Jag läser allra helst contemporary romance men för Tessa Dare gör jag gärna undantag. Jag har läst hennes historiska romance-serie Girl Meets Duke och såg fram emot att börja med Romancing the Duke som är första delen i serien Castles Ever After. Den är bra men inte lika bra…

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Romancing the Duke

Izzy Goodnight är dotter till en välkänd och älskad författare men när han avlider står hon barskrapad. När hon ärver ett slott av sin gudfar är det första gången som hon äger något helt själv och hon tänker inte låta sig hindras av att slottet är slitet, skitigt och att The Duke of Rothbury redan bor i det. The Duke, a.k.a. Ransome har levt gömd i slottet i flera månader efter en händelse som har skadat honom både fysiskt och psykiskt och fått merparten av societeten att tro att han är död. Han tänker heller inte avskräckas av att Izzy har papper på att hon äger slottet. Under tiden som de gräver i det juridiska tvingas de leva tillsammans i det ödsliga slottet.

Det finns delar i den här boken som är väldigt bra! Jag gillar framförallt hur böcker och berättelser är en så central del historien. Jag gillar också att Izzy bejakar sin sexualitet och sin lust trots att det går emot normen och vad som anses ok för en kvinna. Men jag tycker dessvärre att boken blomstrar lite för sent. Jag vill inte avslöja bokens twist men den är bra men kommer dessvärre så sent. Jag är också lite trött på så väldigt buttra alfahjältar, eller så blev jag kanske bara lite put of från start av att rösten som uppläsaren ger Izzy känns alldeles för mesig. Romancing the Duke är underhållande och romantisk men känns inte riktigt lika smart och rolig som böckerna i Girl Meets Duke-serien.

Fakta:

Förlag: HarperAudio
Utgivningsår: 2014
Format: Ljudbok, via Storytel
Längd: 9h