Party of Two av Jasmine Guillory

Sista boken för 2020 blev en romance som var ett ypperligt sällskap de sista semesterdagarna innan det var dags att jobba igen. Party of Two är del 5 i Jasmine Guillorys The Wedding Date series men går att läsa helt fristående. Jag har i alla ifall inte läst de andra delarna, ännu.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Party of Two

Olivia har flyttat tillbaka till LA för att äntligen få vara sin egen chef. Tillsammans med sin bästa vän har de startat en egen advokatfirma. Innan hennes hus är tillgängligt bor hon på hotell och det är i hotellbaren hon en kväll träffar Max. Max är intressant, trevlig och väldigt snygg och även om Olivia inte är intresserad av en relation så förtjänar alla att ha lite kul ibland, eller hur? När hon efter den kvällen ser Max på TV och det går upp för henne att han är senator blir allt mer komplicerat och hon bestämmer sig för att glömma honom.

Max kan inte glömma Oliva från kvällen i hotellbaren och när de springer på varandra igen på en politisk tillställning blir han än mer säker på att han måste få träffa henne igen. En date blir till två och snart är det som bara skulle vara något kul och lättsamt mer seriöst än vad i alla fall Olivia tänkt sig. Hon har kämpat för sin karriär i en mansdominerad värld och vill inte riskera att reduceras till ”senatorflickvän” och behöva utstå all den mediabevakning och publicitet som det skulle innebära.

Det här är en contemporary romance av lite mer slow burn karaktär som jag läste med ett fånigt leende på läpparna nästa hela vägen. Jag tycker så mycket om Oliva och Max som karaktärer och deras första möte är SÅ charmigt och även deras första tid tillsammans. De äts massa god mat och bakverk, det längtas och trånas och flirtas. Sen ungefär halvvägs in tappar boken lite fart tycker jag. Konflikten och hur de övervinner den kändes lite tamt. Men jag gillar verkligen att det är huvudpersoner som i alla fall närmar sig 40 och att boken berör ämnen som rasism och sexism men kanske framförallt handlar om hur kärlek inte alltid räcker för att få en relation att fungera. Hur en relation kräver arbete, kompromisser och vilja. Det är en vuxen romance 🙂 Det kommer definitivt bli fler böcker av Jasmine Guillory för mig!

Fakta:
Förlag: Berkely Books
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Kindle-appen
Antal sidor: 320 (i storpocket)