Om En bokromans

Ritat teckning av läsande LinneaDet här är jag, avbildad av min yngsta son. Jag har så länge jag kan minnas älskat att läsa och jag har läst allt! Jag har löst mysterier med Barbara Havers, Wallander och Kitty. Jag har bevittnat magiska under med Frodo, Harry Potter och Jonas, Annika och David i Ringaryd. Jag har blivit mörkrädd tillsammans med Maja Grå och Oskar i Blackeberg och jag har myst med Polly på Mount Polbearne. Jag har gråtit med Willie Beech medan London stått i brand och sörjt med Tom och Isabel på sin ö utanför Australiens kust. Och så har jag gläds tillsammans med otaliga hjältinnor och hjältar när de funnit kärlek i vad som på senare tiden seglat upp som en favoritgenre, romance.

Sommaren 2018 tog jag mina första högskolepoäng i litteraturvetenskap. Jag läste kursen ”Romance – kärleksromaner från tre decennier” på Linnéuniversitet och upptäckte hur roligt jag tyckte det var att få skriva OM böcker och inte bara läsa dom så där och då föddes bloggtanken. Jag har alltid omgett mig med böcker både privat och i jobbet. I nästan 12 år jobbade jag som bibliotekarie men 2017 sadlade jag om och jobbar idag med något helt annat och vet ni, det har gjort att mitt bokintresse har blomstrat till helt nya nivåer. Det är något speciellt med att få ha sin hobby som just en hobby och inte jobb.

Namnet En bokromans syftar på den kärleksrelation jag har med böcker och på att jag har en nyvunnen kärlek till romancegenren. Bloggen kommer handla om allt jag läser, ibland det mina barn läser, annat bokrelaterat som jag funderar på och troligen kommer böcker med lyckliga slut att få ta lite mer plats för det är ju så härligt att få läsa om människor som det går bra för.