Last Night av Mhairi McFarlane

Bokomslag: Last Night

Eve, Justin, Susie och Ed är ett sammansvetsat kompisgäng och har varit det sedan tonåren. De är alla bästa vänner även om Eve har varit förälskad i Ed nästan sen start. Även fast han har haft en stadigt förhållande sedan collage hoppas hon ändå på att det ska bli de två till slut.

Deras vänskap som verkar vara för evigt utsätts en ödesdiger kväll för det värsta tänkbara och inget blir igen som förut. Även om vänner kan skänka en stor lycka kan de även såra en som ingen annan.

Det här är en riktigt fin historia som trots att den till största del handlar om sorg och saknad ändå lyckas lämna läsaren med en riktigt varm känsla. Mhairi McFarlane är en väldigt skicklig författare och en stjärna på att balansera sött och salt. Hon är också väldigt bra på att skildra spirande kärlek så att man ibland bara vill snabbspola till ”the good stuff”. I den här boken tar kärlekshistorien ett bra tag på sig att komma igång men det är värt väntan! Det är inte utan anledning som jag läser ALLT McFarlane ger ut! Last Night, precis som hennes tidigare böcker är rolig, charmig och romantisk med riktigt bra karaktärer som får rum att utvecklas. Kanske att den är lite mer dämpad än tidigare böcker. Det är inte första gången hon berör svåra ämnen men det har nog aldrig varit i så stort fokus tidigare. Det enda som drar ned läsupplevelsen för mig är att hennes engelska är svår så att vänta på den svenska översättningen är ett tips. Jag brukar läsa om de när de kommer på svenska 🙂

Fakta:

Förlag: HarperCollins UK
Utgivningsår: 2021
Format: Köpt via Adlibris, storpocket
Antal sidor: 416 sidor