In Five Years av Rebecca Serle

Jag är ju en storläsare av romance vilket inte kan, trots att många vill, översättas med begreppet kärleksroman. En romance fokuserar på en kärleksrelation, så klart, och följer ett visst dramaturgiskt ramverk, men en kärleksroman fokuserar inte nödvändigtvis bara på en kärleksrelation. In Five Years är ett bra exempel på det här. Jag köpte den i tron att det var en romance men icke, det är istället en kärleksroman som handlar om flera relationer, romantiska och platoniska.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: In Five Years

Dannie har en tydlig plan med vad hon vill uppnå i livet och när. Karriär, man, barn och allt löper på som planerat. Tills en kväll när hon somnar och vaknar 5 år fram i tiden, i en ny lägenhet och med en ny man. När hon vaknar upp i nutid igen är det som att planen hon hade både känns än mer nödvändig men också skrämmande. Åren går men allt är liksom på paus, tills hon 5 år senare möter mannen från sin dröm och allt ställs på sin spets.

HÄRIFRÅN ÄR DET SPOILERVARNING. Det här är en finstämd kärlekshistoria men inte så som man först kanske tänker sig utan det handlar framförallt om kärleken vänner emellan och kanske till viss del även kärlek till staden New York, Jag gillar det men det känns som en blandning av böcker jag redan läst och de utlovade twistarna blir aldrig riktigt spännande och det känns som att jag går och väntar på ett aha! utan att det riktigt infinner sig. Eller så hade jag helt enkelt för höga eller fel förväntningar på boken. Fin bok men det väckte inte de där starka känslorna i mig som jag tänker mig avsikten var.

Fakta:

Förlag: Atria Books
Utgivningsår: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 272