En oväntad jul av Natalie Cox

Jag hade sex planerade julböcker på min TBR för december men spontanklämde in En oväntad jul av Natalie Cox. Lucky me!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - En oväntad jul

Boken börjar med en gasexplosion som gör Charlie bostadslös och i behov av tillfälligt boende. Hennes kusin Jez tar sig an henne vilket innebär att Charlie får spendera julen på ett hundpensionat i Devon, Charlie som varken gillar julen eller hundar. Än värre blir det när Jez får en chans att träffa sin internetförälskelse och lämnar Charlie ansvarig för pensionatet. Vad Jez förutspår ska bli ett lugnt och lätt jobb för Charlie blir istället en tid med galna kunder, vilda hundar, tjuvar och en väldigt butter men charmerande veterinär.

Det här är en bok som lätt skulle kunnat bli fånig. Utan att spoila går det inte att säga exakt varför men intrigen tar sig ganska otroliga vändor. Men för mig vägdes det upp av att den är berättat med mycket värme, distans och humor. En julberättelse som inte är av den sockersöta sorten vilket jag uppskattar! Jag gillar visserligen sockersöta saker men när man läser mycket julberättelser på raken som jag gjort nu så uppskattas variationen. Om du inte har läst den ännu så bör du absolut skriva upp den din läslista för nästa jul. Eller så är du inte lika fyrkantig som jag och läser dem även fast julen är över.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 261