En oönskad julklapp av Sara Molin

Sara Molin skriver om Sollentuna där jag har jobbat i ett antal år vilket gör det lite extra kul att läsa hennes böcker. En oönskad julklapp är hennes andra feelgoodroman.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: En oönskad julklapp

Diana har i flera år jobbat som volontär på olika sjukhus runt om i Afrika. Det är tre år sedan hon senast var hemma i Sverige och firade jul med sin mamma men i år är det dags. Samtidigt ska hon passa på att vikariera på en akutmottagning för att få ihop lite pengar inför nästa resas. Några sociala sammanhang att tala om har hon ändå inte, Diana har stått utanför och tittat in så länge hon kan minnas. Men med arbetskamrater som gör allt för att få henne att känna sig som en i gänget, en mamma som vill laga en tilltrasslad relation och en halvsyster som hon aldrig visste att hon hade blir det allt svårare att leva efter devisen människor kommer och går.

Jag har läst Sara Molins första bok, Som en öppen bok och tycker att En oönskad julklapp är ett fin utveckling. Det är helt olika handlingar, det är Sollentuna som ort som binder dem samman, men jag tycker att karaktärerna är mer utvecklade och relationerna och konflikterna mer övertygande. Dianas känsla av utanförskap kan jag absolut relatera till och det är jag nog inte ensam om och det är fint beskrivet. Det är ett väldigt intressant ämne som utforskas. Det handlar inte om ensamhet tänker jag utan en mer ogripbar känsla av att inte nå fram. Nästan alla typer av relationer finns med i boken, den mellan mor och dotter, systrar, vänner och partners och den bredden gör boken härligt rik. Det är en fin balans mellan livets avigsidor och guldkanter. Det ska bli väldigt spännande att fortsätta följa Sara Molins författarskap!

Fakta:
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2020
Format: Inbjuden, recensionsexemplar från förlaget
Antal sidor: 313