En halv värld bort av Mike Gayle

Bokomslag - En halv värld bort

Det här är berättelsen om syskonen Hayes öden och äventyr. Fast inte på ett peppigt sätt som meningen kan få en att tro, men jag tyckte om att skriva den så den får stå kvar. Kerry Hayes har levt ett jobbigt liv, in och ut ur olika fosterhem och anstalter sedan barnsben. Hela tiden har hon ömt vårdat minnet av sin lillebror, Jason, som blev bortadopterad när han bara var något år gammal. Varje år skriver hon brev till honom utan att veta om de någonsin kommer bli lästa. Som vuxen letar Kerry reda på sin lillebror som nu heter Noah och sakta bygger de upp en ny relation. Men det är uppväxta i två olika världar och deras gemensamma historia har skapat sår som kan vara svåra att både se och reparera.

Jag gillar historien som den här boken berättar. Varför är man som man är? Hur viktigt är det att veta vart man kommer ifrån? Det är såna allmängiltiga frågor som jag tror alla kan relatera till även om man inte har gått igenom något dramatiskt. Kerry och Noah har valt att ta sig an dessa frågor på olika sätt och svaret i den här boken är jo, det är väldigt viktigt att veta vart man kommer ifrån för det formar en vare sig man är medveten om det eller inte. Däremot blev inte jag så känslomässigt berörd som flera andra som läst boken har berättat om. Men jag kan å andra sidan räkna på ena handens fingrar de gånger en bok har fått mig att gråta, jag blir lättare tårögd av sockersöta och lyckliga scener och det här är en sorglig bok. Men det är välskrivet, intressant och bra uppbyggt och jag kan verkligen rekommendera den men jag hade hoppats på lite mer om jag ska vara ärlig.

Fakta:
Förlag: Norstedts förlag
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 392