En evighet från dig av Jenny Colgan

När jag tänker på Jenny Colgans böcker ser jag mig själv uppkrupen i min gröna läsfåtölj medan det stormar både i mitt huvud och utanför fönstret. För mig har Jenny Colgan varit en ljuspunkt, verklighetsflykt, återhämtning. Även om jag tycker att hennes böcker har lite varierande kvalitet så har hon en självklar plats i min bokhylla.

Bokomslag: En evighet från dig av Jenny Colgan

I den senast översatta boken av henne, En evighet från dig, är vi tillbaka i de skotska högländerna där Nina slog upp dörrarna till sin bokbuss i Den lilla bokhandeln runt hörnet. Nu får vi lära känna Lizzie och Cormac. De jobbar båda inom vården men hon i ett hektiskt London och han på landsbygden i Skottland. När Lizzie är med om en traumatisk händelse och drabbas av PTSD föreslår hennes arbetsgivare att hon ska gå med på ett arbetsplatsbyte för att få tid för återhämtning. Det visar sig vara ett byte med just Cormac. Utan att någonsin ha träffats flyttar de in i varandras hem och tar över varandras patienter. Via e-post och sms håller de varandra uppdaterade och utvecklar samtidigt en vänskap.

Jag gillade väldigt mycket med den här boken! Det är en väldigt gullig slow-burn historia mellan Lizzie och Cormac och det är flera fina och utvecklade karaktärer i boken och mycket fokus på vänskap. Miljön är ju en karaktär i sig och Colgan är bra på att måla upp de här små byarna. Jag gillade också hur handlingen tittar kritiskt på vårdsystemet och tar upp psykiskt ohälsa och så långt som 2/3 delar in i boken kände jag att ja! det här kan nog vara det bästa jag läst av Colgan på länge! Tyvärr upplevde jag slutet som stressat och dialogen haltade ibland vilket var synd. Några extra sidor, någon genomarbetning till så hade den varit klockren! Men jag kommer fortsätta läsa Colgan, det är som en nussekudde för mig och man blir aldrig för gammal för en nussekudde! (Och förstår du inte den referensen så har du missat en väldigt rolig bilderbok!)

Fakta:

Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2021
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 413 i inbundet format