En bättre människa av Eli Åhman Owetz

Bokomslag: En bättre människa av Eli Åhman Owetz

Den här boken gjorde mig otippad glad men jag kommer behöva vara irriterande ospecifik med varför för det som gjorde mig så glad vad slutet och det vill jag ju inte spoila för någon.

En bättre människa handlar om Kicki och byn Söderberga där Kicki är hårfrisörska. Kicki ska snart fylla 50 och har levt ett ganska sorgfritt liv där hon gjort det hon velat när hon velat och hon har mest velat hänga med vänner, festa och flörta. När hennes mamma plötsligt går bort tar det dock stopp. Gillar hon den hon blivit? Vill hon fortsätta med att bara tänka på sig själv och vad som gör henne glad för stunden? Eller vill hon bli en bättre människa?

En bättre människa är en fristående del i en serie om alla de människor som bor och jobbar i Söderberga by. Det är charmig feelgood med lite äldre huvudpersoner (det är ju annars himla gott om feelgood med karaktärer i 20-30 års åldern så bara det är ju uppfriskande) som alla handlar om att börja om, att reflektera över sitt liv och hur det blivit och klura ut hur man vill leva det framöver. Den här boken och de två jag läst innan bjuder också på härliga miljöer, återkommande karaktärer och en hel del kärlek. Men nu till det irriterande ospecifika. Utan att kunna avslöja varför så blev jag väldigt överraskad av den här boken. Jag satt efteråt och tänkte att, jaha, kan en feelgoodbok skrivas så här. Jag har gjort val i mitt liv som jag sällan får läsa om i den genre jag älskar så jag la ifrån mig boken med ett stort leende och en känsla av bekräftelse. Så stort tack till Eli för att du har skrivit en lite annorlunda feelgoodbok som var helt rätt för mig!

Fakta:

Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2021
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 349 i inbundet format