Bringing Down the Duke av Evie Dunmore

Bookstagram, detta community av bokälskare på Instagram är en guldgruva full med boktips och vänlighet. Bringing Down the Duke fick jag av en annan romanceälskare som, helt korrekt, trodde att det skulle vara en bok för mig.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Bringing Down the Duke

Annabelle har längtar efter att få använda sitt intellekt och kapacitet till mer än att ta hand om sin kusins hushåll och barn. När hon får möjlighet att studera på Oxford tar hon den utan att tveka även om det innebär mer jobb och slit och att stipendiet kräver att hon agerar lobbyist för den kvinnliga rösträttsrörelsen.

Sebastian (a.k.a The Duke) kan inte glömma suffragetten (a.k.a Annabelle) som till synes orädd närmade sig honom på öppen gata. När deras vägar möts igen blir han än mer fascinerad och för första gången på många år lockar något annat än hans arv och plikt som en av Englands mäktigaste män.

Jag gillar verkligen att läsa om tiden runt sekelskiftet 1900! Det ger sådant perspektiv på det som vi idag tar för givet. 1918 fick Storbritannien kvinnlig rösträtt, det är alltså bara 102 år sedan, det är ju ingenting! Den här boken tycker jag har en bra balans mellan fakta och underhållning. Det är en klassisk romancestory med kärlek över klassgränser och lite enemies to lovers vibbar och jag tyckte den var riktigt charmig! Annabelle och hennes tjejgäng gillar jag verkligen och ja, det är bra kemi mellan Annabelle och Sebastian! De slits mellan det som är deras plikt och roll och det som deras hjärtan verkligen vill. Det är fint, lite Stolthet och fördom känsla (inga jämförelser i övrigt) och jag tycker helt klart den förtjänar all hype den har fått. Jag tror helt enkelt att jag är oförmögen att ogilla något som handlar om suffragetter och kvinnlig rösträtt.

Fakta:
Förlag: Berkley
Utgivningsår: 2019
Format: Storpocket
Antal sidor: 368