24 goda gärningar av Jenny Fagerlund

Det här måste ändå kvala in som en typiskt julroman?! Det är check på snö, check på ett kapitel per dag till julafton, check på kärlek och check på skuldkänslor.

Bokomslag 24 goda gärningar

Handling och vad jag tycker och tänker

Historien kretsar kring Emma som för två år sedan, på julafton, miste sin sambo i en bilolycka. Sedan dess framlever hon sitt liv i en dimma av sorg, skuld och meningslöshet. Men när hon hjälper en gammal och förvirrad man hem en ruggig kväll väcks en känsla av värme inom henne.

När hennes syster tjatar på henne att skaffa sig en hobby, det vill säga ett liv, bestämmer sig Emma för att hon ska utföra 24 goda gärningar, en varje dag fram till julafton. Detta beslut för Emmas liv i en ny riktning, hon träffar nya människor, får nya vänner och ny livsgnista. Hon lär känna sin äldre granne Lilian som sörjer en gammal kärlek, Hasse som förlorat jobbet och gömmer sig för sin fru,Julia som gör praktik i Emmas butik och försöker navigera sig igenom sina föräldrars skillsmässa, Angela som förlorat sig i sitt äktenskap och Adam, Adam som får Emma att känna känslor hon inte är redo för.

Vad tycker jag då om denna julroman med alla de rätta ingredienserna? Det är en mysig och trivsam läsning under julhelgen och jag kan absolut rekommendera den. Är det en bok som kommer stanna kvar i mig? Nej, det kan jag inte påstå, det är lite för tunt för det, alla historier och känslor som detta persongalleri bjuder på ligger hela tiden synligt, men jag gillar alla och som sagt, det är riktigt mysigt!

Bokomslag 24 goda gärningar

Fakta:

Förlag: Norstedt
Utgivningsår: 2018
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 297

.