You had me at hello av Mhairi McFarlane

Jag läser sällan om böcker men ingen regel utan undantag eller hur?! Jag är ett stort fan av Mhairi McFarlane och när jag såg att hon skrivit en uppföljare (novell) till den första boken jag läste av henne, You Had Me At Hello, var jag ju först tvungen att läsa om den innan jag tog mig an novellen.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - You had med at hello

Båda böckerna kretsar kring Rachel och Ben. Vi möter dem först när de blir vänner på collage. Det blir varandras allt och de älskar varandra men tajmingen är aldrig på deras sida. Efter collage glider de ifrån varandra och när de möts igen 10 år senare är Ben gift och Rachel har precis brutit med sin pojkvän sedan en livstid tillbaka. De plockar upp sin vänskap igen men att bara vara vänner visar sig bli svårt när gamla känslor bubblar upp till ytan igen.

I uppföljaren, After Hello, som är en novell får vi (OBS! spoiler) åter stifta bekantskap med Ben och Rachel efter att de i första boken till slut fick varandra. Nu bor de ihop med sina adopterat katter men de brottas med sitt förhållande. Avundsjuka och självtvivel gör att de fastnar några varv i rondellen innan de hittar rätt väg igen.

You Had Me At Hello är fortfarande lika bra som när jag läste den första gången. Jag är så svag för historier där ungdomskärlekar får en andra chans. Upplägget där man får följa kärleksparet i nutid med återblickar är underbart och Mhairi är väldigt skicklig på att balansera det gulliga, roliga och sorgliga, för mig har alla hennes böcker varit bladvändare. Den korta novellen som ska ge oss svaret på frågan ”vad hände sen” kändes dock lite som en parentes. Jag läste den dock på engelska och jag har lite svårt för Mhairis engelska för det är mycket slang, men jag kände dessvärre inte att den tillförde så mycket.

Så, du kan hoppa över After Hello om du inte är supernyfiken på Rachel och Bens fortsatta relation, men hoppa för allt i livet inte över Mhairi McFarlane författarskap!

Fakta (roman):

Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2016
Format: Pocket
Antal sidor: 400

Fakta (novell):

Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2017
Format: E-bok via iBooks
Antal sidor: 89Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*