With the Fire on High av Elizabeth Acevedo

Jag läser alldeles för lite ungdomsböcker nu för tiden. Men när jag väl har plockat upp en så har det blivit böcker om starka tjejer. Jag tror jag har ett behov efter att läsa om just starka tjejer och kvinnor som står emot och står ut. With the Fire on High var ingen stor läsupplevelse men ändå uppfriskande.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - With the Fire on High

Emoni är 17 år och mamma till en liten flicka och bor med sin farmor. Hennes pappa lever i Puerto Rico och hennes mamma är död. Hennes liv ger inte mycket utrymme för det som en 17-åring kanske vanligtvis gör. Emoni kämpar med att ta studenten, uppfostra sin dotter och jobba för att hjälpa sin farmor. Hon kämpar med relationen till sin dotters pappa och med relationen till sin egen pappa. I allt detta är det hennes kärlek för matlagning som håller henne flytande. När hennes skola för första gången erbjuder en matlagningskurs som också medför en resa till Spanien är frågan om Emoni ska våga prioritera sig själv?

Jag gillade framförallt karaktärerna i With the Fire on High . De är nyanserade och bär alla på sina egna historier utan att det för den delen gör boken rörig eller splittrad. Alla karaktärer får plats och bidrar till helheten. Det tycker jag är väldigt skickligt gjort av Elizabeth Acevedo! Jag tycker också om att man som läsare får se att den väg man tar för att komma dit man hör hemma kan se väldigt olika ut. Det finns med andra ord mycket bra i den här boken! Dessvärre tyckte jag inte att själva intrigen var så väldigt medryckande. Så själva läsupplevelsen blev inte så stor. Det var lite som att man fick mellanakten i en berättelsen men saknade början och slutet. Inte för att jag vet hur man skulle fått ihop det i en och samma bok men ändå, det var känslan medan jag läste boken. Nu när jag tänker tillbaka på den så skulle jag ändå säga läs den! Det är en väldigt välskriven bok som porträtterar väldigt fina människor.

Fakta:
Förlag: Harperteen
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden bok, bibliotekslån
Antal sidor: 400

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*