Vi som blommar sent av Louise Miller

Visomblommarsent_omslagOm någon undrar vad Feelgood är så kan du ta fram Louise Millers böcker, ”Vägen till Sugar Maple Inn” och ”Vi som blomma sent” och lägga i handen på den som frågar. Jag har läst båda och de kan summeras med småstadsliv, relationer och bakning. Låter det bekant? Ja, det verkar vara receptet för en Feelgood-bok nu för tiden och det är ett ganska bra recept tycker jag.

I ”Vi som blommar sent” får vi lära känna Nora som lever och bor i den lilla småstaden Guthrie. Där driver hon Miss Guthries Diner, likt hennes föräldrar gjorde före henne och hon är nöjd med sitt liv. Hennes syster Kit å andra sidan lever ett kringflackande liv och försöker slå igenom som filmskapare. När systrarna oväntandes ärver en gammal dam och granne är de plötsligt arvtagare till verksamheten, eller kanske mer institutionen, Peggys tårtor, och en mark som en stor varuhuskedja är intresserad av att köpa. Kit vill sälja och använda pengarna till att göra klart sin film medan Nora ser hur frågan skapar oro i staden som vill fortsätta vara liten. Det underlättar inte att varuhuskedjans representant väcker känslor i Nora som hon inte känt på länge.

Den här boken är en mysig läsupplevelse som rymmer mycket. Den innehåller en ganska komplicerad syskonrelation, en långsamt spirande kärleksrelation, gamla relationer som får nya innebörder, frågor kring samhällsutveckling och om samhällsansvar och jag gillar den, men det är ingen wow-upplevelse för det känns inte som den riktigt lyfter. Men den klarar sig ganska bra på sina miljöskildringar och den är ett trevligt sällskap till kaffet under några dagar.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2018
Format: Inbunden (lånad på Järfälla Bibliotek)
Antal sidor: 303

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*