Vei av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson

Serier och jag har ju en relativt ny romans och mina referensramar är ju kanske inte så breda men nog måste serien om Vei vara något av det bästa som getts ut i Sverige?!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Vei

Berättelsen kretsar kring Vei som är ran, förkämpe, för sin by och sin gud i det mytomspunna Meistarileikir. Ett gladiatorspel där gudarna av Jotunheim och gudarna av Asgård kämpar om herravälde över Midgård och samtidigt offrar otaliga förkämpar på vägen. Hur ska Vei klara sig med livet i behåll?

Det är en fantasyberättelse, en berättelse om nordisk mytolog, om makt, lögner, tro och mod. Vi får träffa jättar, gudar och människor men vem är egentligen god och vem är ond och vem kan man i slutändan lita på?

I serien om Vei bjuds vi på fantastiska illustrationer, dialog och story där allt synkar på ett så smidigt sätt. Och fast den berättar om uråldriga gudar som Oden som har fått florera i så många berättelser tidigare så känns det ändå nytt och fräscht. Jag hoppas verkligen på mer från Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson!

Fakta:

Förlag: Kartago
Utgivningsår: 2017 & 2019
Format: Inbundna, bibliotekslån
Antal sidor: 160 & 224

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*