Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg

Jag försöker beta av böcker som jag har köpt istället för att köpa nytt men det är svårt när det hela tiden kommer nya, spännande titlar! Men med Välkommen till Flanagans så kan jag klappa mig på axeln för den köpte jag på Feelgoodfestivalen 2019.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Året är 1960 och Linda driver hotell Flanagans i London. Hon har ärvt det efter sin far och kämpat hårt för att få det att bli framgångsrikt. Inte alla accepterar en ensamstående kvinna som ägare. Framgång betyder dock inte alltid lycka. Linda saknar sitt gamla liv i Fjällbacka och hon motarbetas ständigt av sina kusiner som vill ta Flanagans ifrån henne. Linda är dock inte ensam. I köket arbetar Emma och Elinor, två karriärsugna unga kvinnor och vid Lindas sida står hennes väninna Mary, alltid redo med goda råd och trots Lindas protester även en blind date eller två.

Den stora behållningen i den här boken är miljön! Öppningsscenen är nyårsafton 1959 och jag kan verkligen se allt framför mig. Kläderna, alla rum på hotellet, frisyrerna, inredningen. Till denna vackra yta ställs dock en berättelse som visar på betydligt fulare värderingarna. Kvinnorna i berättelsen får brottas med den tidens syn på kvinnor, äktenskap och hudfärg. Kanske att det blir lite för många historier? Perspektivet ändras ganska ofta i boken och jag får lite svårt att hänga med och engagera mig i de fyra kvinnornas öden. En karaktär mindre hade nog inte skadat, tvärtom, för de problem och frågor som berättelsen berör är väldigt intressanta och hade gärna fått ta lite mer plats. Ska dock blir intressant att se helheten när hela serien är klar. Nästa del kommer utspela sig på 1980-talet, det ser jag fram emot!

Fakta:
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 334

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*