Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson

So it begins. Julläsningen är igång. Äntligen! Jag har en planerad lista med julböcker som ska läsas under december och först ut blev Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson, en mysig och stämningshöjande start.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Två hjärtans karameller

Micke lever ensam i sin stuga i skogen och framförallt driver han sitt företag, Karlssons Konfektyr, ensam. Något han inte vill ändra på, det ska drivas så som det alltid har drivits, först av hans mamma och nu av honom. Ellinor däremot vill göra allt tillsammans. När hennes far dör visar det sig att han har investerat i Mickes firma och nu är det hennes ansvar att se till att den firman blir lönsam. Naturligtvis blir det en krock som det slår gnistor om. Ellinor nästlas sig in i Mickes företag med idéer om utveckling och expansion och trots att båda har försvarsmurarna resta kring sina hjärtan nästlar de sig snart in där också.

I Två hjärtans karameller finns alla ingredienserna för en härlig julläsning. Det lagas en väldigt massa fudge, det levs småstadsliv, det åks på julmarknader och snöas in på hotell. Det är sött, romantiskt och snabbläst. Kanske lite för snabbläst för min smak, jag hade nog gärna sett att en del delar av storyn fått lite mer tid. Jag har svårt att förstå varför Ellinors pappa skulle ha investerat i ett enmansföretag som lagar fudge från sitt egna kök vilket gjorde att grundkonflikten skavde lite för mig. Det finns hintar om ett förflutet som kanske skulle förklara det men det är trådar som inte följs upp (i denne första? del). Men vill du komma i julstämning med en mysig bok så är Två hjärtans karameller ett utmärkt val.

Läsutmaning: ”En bok med snö på omslaget” i Feelgoodfredags läsutmaning 2019

Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 237