Timglaset av Tracy Rees

500+ sidor, är det definitionen på en ”tegelsten”? I så fall är Timglaset första tegelstenen på länge för mig. Jag brukar dra mig lite för för tjocka böcker, jag kanske har commitments issues?

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Timglaset

Timglaset är en bok med två historier som utspelar sig under två olika tidsperioder, 2010-talet och 1950-talet. Den nutida historien kretsar kring Nora som totalt bryter med sitt gamla liv. Hon gör slut med sin pojkvän, hon säger upp sig från jobbet och flyttar från London till den lilla kustbyn Tenby i Wales. Osäker på vad hon ska göra med sitt liv hyr hon ett hus tillsamman med en ny vän och försöker finna ro och återknyta banden till sin mamma och mormor.

Den historiska berättelsen kretsar kring Chloe och hennes bästa vän Llew som spenderar sina somrar tillsammans i Tenby, Wales. De gör allt tillsammans tills den dag de tvingas isär.

Dessa två historier hör så klart ihop men hur är länge okänt för läsaren. Den historiska berättelsen målar upp barndomens oskuld och glädje samtidigt som man hela tiden får en känsla av att slutet hägrar. Den nutida historier ifrågasätter den moderna tidens stress och inrutade liv i storstan, fri från riktigt genuina relationer. Båda historierna knyts samman av familj och kärlek på ett riktigt fint sätt.

Timglaset är en fin berättelse som är väldigt behaglig att läsa. Jag är lite svag för parallella historier som vävs samman à la Kate Morton. Det blir inga himlastormande känslor eller dramatiska vändningar men jag njuter av hur allt faller på plats, både i intrigen och i huvudpersonernas egna liv.

Fakta:

Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 512

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*