Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Jenny Colgans serie om det lilla bageriet på strandpromenaden var några av de första böcker som fick man att falla för Feelgood-genren. Polly och hennes lunnefågel charmade mig enormt men Flora och hennes karga Mure är inte lika övertygande.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Tillbaka till den lilla ön i havet

Flora har funnit sig till rätta på sin barndoms ö Mure. Kärleken verkar blomma på ön. Det ska stå bröllop i byn, Floras bror Fintan är upp över öronen förälskad i sin Colton och Floras vän Lorna suktar efter byns läkare Saif. Men Floras egna relation med Joel verkar halta. Han är distanserad och reser mycket i arbetet. Är hans hjärta verkligen hos henne och ön?

Det här är andra delen om Flora och i den här delen får vi lära känna fler av karaktärerna på ön. Saif som flytt från Syrien återförenas äntligen med sina två barn, men det är en svår omställning för dem alla. Fintan och Coltons relation fördjupas med både toppar och dalar och Joels historia, som han så länge försökt förtränga, tvingas upp till ytan med konsekvenser för både honom själv och för hans och Floras relation.

Det här är en bra uppföljare, på så sätt att karaktärer som i bok ett bara skymtats nu får sina egna historier men det är också det som gör att den här boken haltar och inte helt smälter mig. Det är lite för mycket personer och öden att engagera sig i även om det är ett bra driv genom allt. Boken hinner utspela sig både i Mure, London och New York och berätta om barndoms- och krigstrauma, utbrändhet, sjukdom, förverkligad och oförverkligad kärlek och en strandad val. (Den oförverkligade kärleken är jag dock övertygad om kommer förverkligas i en del tre, eller vad säger ni som har läst?)

Det är en väldigt trevlig läsning och jag kommer definitivt läsa en eventuell fortsättning men då hoppas på lite mer fokus. Colgan är väldigt skicklig på att ge läsaren oförglömliga miljöer som man gärna vill återbesöka.

Fakta:

Förlag: Nordstedts
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 439

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*