Till alla killar jag har gillat av Jenny Han

När jag hade läst klart första delen, Till alla killar jag har gillat, kunde jag inte låta bli att genast läsa del 2 och 3 så det här inlägget handlar om hela serien om Lara Jean, och vilken serie det är!

Historien om Lara Jean…

Bokomslag - Till alla killar jag har gillat

Om jag ska försöka summera hela serien så handlar den om Lara Jean som bor mina sina två systrar och sin pappa. Deras mamma gick bort när de var små. Lara Jean är en romantiker som räds att släppa sina kärlekar in på livet och istället skriver hon brev till dem. Brev som hon inte postar men som låter henne sätta ord på sina känslor. När samma brev ändå postas öppnas en ny värld upp för Lara Jean. Hon tvingas konfronteras med alla sina gamla kärlekar, sina egna känslor och ta klivet ut i det riktiga livet som inte alltid är så gulligt eller enkelt.

Och så handlar serien om Peter Kavinsky, en av de som får ett brev av Lara Jean. Han är den populära idrottskillen som har dejtat den populära tjejen genom hela högstadietiden men som nu är singel och besitter en riktigt mjuk och fin själ och som gör allt för den han älskar…

Och så handlar serien om att växa upp, att göra val, att hitta sin egen väg och att våga.

Vad jag tycker och tänker?

Om man vill vara snabb med att döma så är det här en ganska enkel och klassisk ”high school”-berättelse om den nördiga tjejen som blir ihop med den populära killen. Men jag är inte snabb med att döma (förutom när det kommer till filmatiseringen av serien, som jag inte gillade, det var en enkel och klassisk ”high school”-berättelse om den nördiga tjejen som blir ihop med den populära killen). Jag tycker det här är en supercharmig historia som jag verkligen gillar pga:

  • Underbart charmig huvudkaraktär, älskar hur hon ser alla stunder som potentiellt vackra minnen.
  • Väldigt sympatiska och fina karaktärer rakt igenom (Peter, Lara Jeans pappa för att nämna några)
  • Väldigt roliga och charmiga karaktärer (Kitty, Stormy för att nämna några)
  • Fantastisk fin kärlekshistoria
  • Fantastik fin familjehistoria
  • Jag är svag för high-school miljöer, don’t know why.

Det är ganska lågmälda böcker, rakt och enkelt språk men det är relationerna och Lara Jean själv som är den stora behållningen. Det är böcker som man slukar snabbt och lätt och som får en känna sig lätt och varm om hjärtat. Det är charmigt, pinsamt, sorgligt, roligt och en ren njutning att läsa.

Läsutmaning: ”En bok där huvudpersonen har en annan etnicitet än du” i Feelgoodfredags läsutmaning 2019

Fakta:

Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2018 – 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 361, 338, 341

Ett svar till “Till alla killar jag har gillat av Jenny Han”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*