The Two Lives of Lydia Bird av Josie Silver

För cirka två år sedan läste jag En dag i december av Josie Silver och tyckte så mycket om den! Jag skrev om den som en vemodig och vacker kärlekshistoria. Silvers andra bok går lite i samma spår även om upplägget är helt annorlunda.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: The two lives of Lydia Bird

Lydia älskar Freddie och längtar efter att få gifta sig med honom och leva lycklig i alla sina dagar. De är lyckliga tillsammans och har varit så sedan de möttes som tonåringar. Men så händer det värsta. Freddie dör och Lydia blir ensam kvar och hon sörjer, djupt. Men så händer något som ger henne en bit av livet som hon känner tillbaka. För att kunna sova tar hon en ny sorts sömnmedicin och i sömnen möter hon Freddie igen. När hon somnar vaknar hon samtidigt upp i en parallell verklighet där hon får tillbaka allt hon förlorat. Men hur hanterar man två familjer och alla deras olika med- och motgångar och hur går man vidare när historien inte släpper taget om en?

Om jag beskrev Silvers första bok En dag i december som vemodig så är det inget i jämförelse med den här boken. Det är en vacker och finstämd bok och överlag så gillar jag den verkligen! Silver skriver storskaliga kärlekshistorier men den här gången blev det lite segt. Jag tycker inte Lydias nattliga liv med Freddie är så väldigt spännande, men jag gillar hennes resa ur sorgen. Det är en stark historia. Och det finns ett annat kärleksspår som jag inte kommer avslöja men som jag absolut gillade för det är en sån där trevande, ömtålig men spirande kärlek som är så mysig att läsa om. Men om du gillar ”a good cry” när du läser så är det här boken för dig 🙂

Fakta:
Förlag: Random House US
Utgivningsår: 2020
Format: Storpocket
Antal sidor: 384

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*