The Princess and the Fangirl av Ashley Poston

Det här är andra delen i Ashley Postons serie ”Once Upon a Con”, gullig ordlek right?, men dessvärre höll den inte samma klass om Geekerella som var först ut. Där första delen anspelade på Askungen/Cinderella anspelar den här delen på den för mig mindre kända sagan Prinsen och tiggarpojken/The Prince and the Pauper. Och där den första var rolig och fartfylld är den här romantisk, ja, men dessvärre lite för ångestfylld och enformig.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - The Princess and the Fangirl

Jessica Stone är en av huvudrollsinnehavarna i sci-fi filmen Starfield, en film med en väldigt stor fanbase. Ett av de största fansen är Imogen. Historien utspelar sig över några dagar på ExcelsiCon där Jessica ska göra reklam för Starfield och dess uppföljare och Imogen ska hjälpa sina mammor att sälja merchendise. Av en slump springer de på varandra och när de upptäcker att de är förvirrande lika varandra ser Jessica en möjlighet att komma ifrån alla sina åtaganden för Starfield, en film som hon hatar. När Jessica och Imogen byter plats får de också lov att byta vänner med varandra och frågan är om de vill byta tillbaka.

Det är i grunden en fin historia om perspektiv och att fastna i en roll som man inte trivs i, även om man har skapat den rollen för sig själv. Det är också en bok som är allt annat än heteronormativ och det behövs det mer av i ungdomslitteraturen, eller i litteratur överlag för den delen, men det är för mycket ångest. Möjligtvis så är det uppläsaren som gör Jessicas röst som förstör det med massa suck och stön men även om det är två fina kärlekshistorier och det slutar lyckligt så är vägen dit lite för deppig för min del. Ni vet den där känslan när man verkligen vill älska en bok och försöker vara positiv men ändå inte kan, den känslan, den är sorglig och det var så jag kände för ”The Princess and the Fangirl”.

Fakta:

Förlag: Blakstone Publishing
Utgivningsår: 2019
Format: Ljudbok, via Storytel
Längd: 9h, 3m

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*