The Prince and the Dressmaker av Jen Wang

Hurra för Serieteket! Vilket guldgruva för mitt relativt nyupptäckta intresse för serier! Och hurra för shazam.se som ger mig så mycket bra serietips!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - The Prince and the Dressmaker

När prins Sebastian anordnar bal rusar alla singeltjejer till skräddaren för att sy upp tjusiga klänningar som ska få prinsen att falla för dem. När en av dessa kvinnor hamnar i händerna på sömmerskan Frances får hon en kreation som är allt annat än traditionell. Den är mörk och vågad och den väcker Sebastians uppmärksamhet och under hemlig identitet anställer han Frances som sin personliga sömmerska. Sebastian har nämligen en hemlighet. På kvällarna ger han sig ut i Paris klädd som kvinna. Frances upptäcker snart hans hemlighet och de utvecklar en djup vänskap. Men vill Frances leva ett hemligt liv? Hon har också drömmar, hon vill bli en känd kläddesigner och stå på egna ben.

Det här är en väldigt fin historia om identitet, vänskap och kärlek. Den är berättad och illustrerad på ett ganska oskyldigt sätt men som läsare är det inte svårt att förstå att det finns ett mörker under allt och att vissa scener skulle kunnat sluta mycket annorlunda i verkligheten. Det är inte naivt, Sebastian brottas med sin identitet och möter inte bara stöd och kärlek, tvärtom, men det är vilsamt och skönt att det kan få gå bra för både Sebastian och Frances. Man ska så klart inte blunda för det som kan vara svårt men det är ju det som är så härligt med fiktionen, där kan alla få ett lyckligt slut!

Fakta:
Förlag: First Second
Utgivningsår: 2018
Format: Bibliotekslån
Antal sidor: 288

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*