The Bromance Book Club av Lyssa Kay Adams

Har varit sugen på den här boken ett bra tag och blev väldigt glad när den valdes som bok i min romancebokcirkel. Det är för övrigt en fantastiskt rolig cirkel! Vi tycker sällan lika och det är så kul!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: The Bromance Book Club

Gavin och Thea föll för varandra som unga och gifte sig snabbt efter en oplanerad graviditet. Tre år med tvillingar och en sportkarriär som gjort Gavin till en kringresande kändis har skapat slitningar i relationen. När han får reda på att hon har fejkat det i sängen hela tiden blir det droppen som får bägaren att rinna över och de separerar. Men Gavin inser snart att han inte vill leva utan Thea och är beredd att göra allt för att få henne tillbaka. När några män i hans lag avslöjar att det har en hemlig bokklubb där de läser romanceböcker för att lära sig mer om relationer är han först skeptisk men snart kan han knappt prata med sin fru utan att höra fiktiva Lord Benedict Charles Arthur Seymours röst i huvudet, guidande honom till att säga rätt saker.

Det här var en så charmig och underhållande bok! För mig är det ovanligt att läsa en romance om ett redan gift par men det funkade väldigt bra. Att få följa deras väg tillbaka till varandra och se hur de på den vägen också får ta tag i sina egna osäkerheter var väldigt fint. Ja, det fanns lite brister. Att ett avslöjande om fejkade orgasmer skulle vara en sådan katalysator för att vilja gå skilda vägar kändes inte helt trovärdigt, det är ju knappas ovanligt, am-i-right!? Barnens dialoger kändes ovanligt vältaliga för 3-åringar, någon lite för teatralisk scen mot slutet och jag tyckte det var lite tråkigt att männens bokklubb skulle vara så hemlig. Varför skämmas för att läsa romance liksom, men jag fattar att det behövs för dramaturgin i boken. Men jag tycker att för läsupplevelsen är de här bristerna oväsentliga. För jag tycker det är så kul att läsa den här boken. Dialogerna i bokklubben är så roliga och jag gillar både Gavin och Thea och deras utveckling. Det är romantiskt, underhållande och läsglädje hela vägen!

Fakta:
Förlag: Berkley (inprint hos Penguin Random House)
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok via Google Books
Antal sidor: 352 (i storpocket)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*