The Bride Test av Helen Hoang

Helen Hoang är en sådan där författare vars böcker jag vill älska men som aldrig riktigt når ända fram för mig. Hon ger röster åt andra typer av hjältar och hjältinnor så jag kommer fortsätta att läsa hennes böcker med hopp om att nästa bok kommer vara fullträffen! Har försökt återskapa omslaget på bilden nedan, jag försöker inte vara mystisk…. 🙂

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Khai lever ensam och ägnar sin tid åt jobb och träning och är inte intresserad av en relation. Hans mamma tycker dock att det är dags att han gifter sig. Hon beger sig till Vietnam för att hitta en lämplig kandidat. På en hotelltoalett finner hon av en slump städerskan Esme. Esme lever under fattiga förehållande med sin mamma, mormor och dotter. Hon ser en chans att skapa ett bättre liv för sig och sin familj och beger sig till USA med målet att förföra Khai. När Esme får veta att Khai är autistisk förstår hon först inte vad det betyder, allt hon vet är att hon är på väg att falla för honom medan han inte verkar vara intresserad. Khai tror nämligen inte att han är kapabel till att känna kärlek.

Om man pratar romance tropes skulle jag säga att det här är både en slowburn och forced proximity och jag gillar slowburns, yeah!, och tycker forces proximitys är helt ok. Och det finns mycket att gilla i den här storyn. Nästan alla karaktärer är födda i eller har föräldrar från Vietnamn och Khai är som sagt autistisk, tummen upp för mångfald! Esme har barn och jag gillar att läsa om ”hjältinnor” med barn, det är ganska sällan det förekommer. Jag gillar också att berättelsen tar upp manlig oskuld, det är ännu ovanligare. Men för mig blir det här ändå ingen fullträff. Jag tycker att historien är lite för snäv. Jag vill så klart ha en historia med ett kärlekspar i centrum men jag vill också att den ska ta upp något mer, något aktuellt ämne, någon samhällsfråga osv och det finns ju visserligen i botten på berättelsen med det får inte ta plats och då blir det lite platt för mig. Men om man inte är alls är som jag så är det här en riktigt bra berättad kärlekshistoria!

Fakta:
Förlag: Corvus
Utgivningsår: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 336

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*