Super Adjacent av Crystal Cestari

Jag har en förkärlek för superhjältar. Jag har aldrig varit mycket av en serietidningsläsare (om man inte räknar Acke och Kalle Anka) men superhjältefilmer och tv-serie, jag ser allt! Så jag kunde inte motstå boken Super Adjacent som handlar om superhjältar och deras kärleksrelationer.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Super adjacent

Claire är ett stort fan av Warrior Nation, organisationen som rekryterar och hanterar alla superhjältar, deras uppdrag och personliga varumärken. När hon får en sommarpraktik på Warrior Nations högkvarter är det en dröm som går i uppfyllelse. När det börjar slå gnistor mellan henne och den senast rekryterade hjälten, Warrior Girl är det som att livet inte kan blir bättre. När staden tas i belägring av superskurkar ledda av en mystisk ledare och superhjältarna blir kidnappade dras Clarie in i en jakt för att hitta dem. Vid sin sida har hon Bridgette som vet det mesta om Warrior Nation efter att varit tillsammans med en av superhjältarna i flera år. Med betoning på varit, hon trodde hon var klar med den galna hjältevärlden men Clarie behöver hennes hjälp.

Jag trodde det här var en romance när jag köpte den men det är mer av en unga vuxna bok och en blandning mellan mysterium, action och kärlekshistoria. Jag tycker idén ändå är väldigt rolig! Att ha superkrafter är något som vissa föds med och några lyckliga blir utvalda att jobba för Warrior Nation. Det är alltså inget ovanligt eller någon olycka. Någon kan bli osynlig, kontrollera vatten och någon har superstyrka och kan flyga. Men de är också människor. De blir kära, olyckliga, självupptagna och rädda. Boken känns lite som omslaget, gullig, lite knasig och charmig men dessvärre också lite platt. Den griper aldrig tag i mig. Jag kan inte peka på något som inte är bra, kanske att det som jag är så himla förtjust i, superhjältar, ändå blir lite larvigt på papper? Jag kanske ska se om Wonder Woman och Black Panther istället?

Fakta:
Förlag: Little, Brown Books for Young Readers 
Utgivningsår: 2020
Format: Inbjuden, köpt via Adlibris
Antal sidor: 384

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*