Strax före tolvslaget av Rainbow Rowell

Jag har sagt det förr, att noveller inte är min grej, men när det är Rainbow Rowell som skriver så måste jag bara läsa. Strax före tolvslaget innehåller två varma berättelser som utspelar sig under kalla vintern.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Strax före tolvslaget

Första novellen är en kärleksberättelse om Noel och Mags. Den utspelar sig på samma nyårsfest under några års tid då Mags så gärna vill vara den Noel kysser vid tolvslaget.

Den andra novellen handlar om Elena som under några dagar köar för den efterlängtade filmpremiären av Star Wars – The Force Awakens. En upplevelse som ger henne vänner för livet.

Det här är två riktigt gulliga ungdomsnoveller som dessvärre inte kommer upp i samma nivå som Rowells ungdomsromaner. Men jag tror att det mer är på grund av novellens formförutsättningar, eller begränsningar, än något annat för det är två riktigt bra idéer. Rowell kan verkligen skapa karaktärer som det är svårt att inte älska och medan jag längtar efter del två om Simon Snow så var det roligt att åter få kliva in i Rowells varma värld.

Fakta:

Förlag: Berghs
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, bibliotekslån
Antal sidor: 132

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*