Strandläsning av Emily Henry

Finns det något som får mig att klicka hem en bok snabbare än snabbast så är det när storyn kretsar kring människor som älskar böcker, surprise! Eller, antagligen inte. Säkert ganska förutsägbart när det kommer från någon som enbart skriver om böcker men det är någon magiskt att läsa om böcker. Nördigt ja, men också magiskt.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Strandläsning

Januarys happily-ever-after liv som hon har konstruerat för sig själv har spruckit som en ballong. Hon kan inte ens skriva sina älskade romanceböcker längre. Kämpandes efter mening och skrivlust drar sig January tillbaka till en liten kuststad där hon möter Gus. Augustus bor granne med January och visar sig vara en gammal rivaliserande skrivkollega från collage som också drabbats av skrivkamp. För att komma ur det och kunna möta sina respektive deadlines utmanar de varandra. Han ska skriva romance och hon ska skriva en roman och researchen ska de göra tillsammans. Att de är attraherade av varandra kommer inte bli ett problem. inte alls.

Vilken härlig läsning! För mig är January och Gus två människor som har seglat genom livet och nu fått sin första stora smäll och famlar efter stabil mark igen. Relationer är inte lätt, vare sig det är kärleksrelationer eller familjerelationer och jag tycker att den här boken visar så väl den komplexiteten. När människor inte motsvarar våra förväntningar så kan det både vara en sorg men också ett tillfälle att reflektera över oss själva. Och så gillar jag verkligen kemin mellan January och Gus! Alla deras samtal om böcker och läsning och roliga smågnabb. Att följa deras växande attraktion var en fröjd. Någon liten distans fanns mellan mig och läsningen och jag kan inte riktigt sätta fingret på det, kanske handlar det helt enkelt om för höga förväntningar för det här har varit en riktigt hajpad bok! Men jag förstår det! Det är en så fin bok och en så fin kärleksförklaring till romancegenren i sig. Har jag sagt att jag älskar böcker om böcker? Jag älskar böcker om böcker.

Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 396