Star Champion av Susan Grant

Visst har jag sagt att jag är med i en bokcirkel som bara läser romance? Det är en underbar cirkel och vi anstränger oss för att läsa så brett inom genren som vi kan. Nu senast Star Champion som är en blandning av SciFi romance och sports romance, ja, du läste rätt!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Star Champion

Jemm lever på en skitig och bortglömd planet där hon kämpar för att försörja sin familj. På dagarna jobbar hon för ett gruvbolag och på kvällarna tävlar hon i ”street bahja” på skumma klubbar. I de fina kretsarna är bahja en prestigefylld sport som endast män tillåts tävla i. För att hon behöver pengarna och för att hon älskar sporten klär hon ut sig till man.

Klark är prins, från en annan planet, en annan samhällsklass och dessutom ägare av ett framgångsrikt bahja-lag får upp ögonen för Jemm, eller ”Sea Kestrel” som hon kallar sig som man och värvar henne till sitt lag. Jemm vet att det är att be om problem men tackar ändå ja, hon kan inte motstå chansen att få spela bahja professionellt, att få en chans till ett bättre liv för sig och sin familj eller Klarks sexiga utstrålning…

Det här en historia om kärlek över klassgränserna och om att trotsa könsnormer inom sportens värld. Ämnen som är både viktiga och som kan vara en bra grund för en riktigt bra story. Men dessvärre funkar det inte för mig. Jag gillar världsbygget och jag gillar verkligen hur sporten bahja beskrivs men för mig saknas en bra konflikt som gör att det blir spännande att följa Jemms och Klarks kärlekshistoria. För mig saknas kemi mellan dem, de blir kära alldeles för fort och jag stör mig på den frekventa och oproblematiserade förekomsten av prostituerade i boken. Men vi var absolut inte ense i bokcirkeln så om du gillar SciFi och romance så kanske det här är boken för dig?!

Fakta:

Förlag: Singing Tree media
Utgivningsår: 2016
Format: E-bok via Kindle
Antal sidor: 306

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*