Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Nu är det inte långt kvar till årets feelgoodfestival så det är hög tid att jag läser det som jag köpte förra året, eller vad säger ni? Först ut är ”Söta, röda sommardrömmar” av Christoffer Holst.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Röda, söta sommardrömmar

Efter att Cilla och hennes pojkvän sen flera år separerar bestämmer sig Cilla för att ändå satsa på det där landstället som de har sparat till, även om hon nu får nöja sig med en liten kolonilott på Bullholmen. Hon ser fram emot lata dagar och att utveckla gröna fingrar men redan första natten hamnar hon mitt i ett drama när hon blir vittne till ett högljutt bråk mellan två ungdomar. När en av dem hittas mördad morgonen därpå blir det starten på en både spännande och skrämmande sommar. Cillas nyfikenhet gör att hon inte kan hålla sig borta från fallet eller från polisen Adam för den delen.

Det här är en bok som bäst läses med något gott att äta och dricka, gärna vin, en ljummen försommarkväll. Det är hög mysfaktor på flera fronter. Relationen mellan Cilla och hennes äldre granne Rosie är både underhållande och varm. Relationen mellan Cilla och Adam som också är underhållande om än mer het än den med Rosie. Miljön! Och så mordgåtan då. Kan ju inte säga att den är mysig men den är i alla fall inte rå som i en traditionell deckare och det är mer än välkommet. Om jag ska läsa om nakna kvinnokroppar så ska det vara levande och lyckliga 😉

Fakta:

Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2018
Format: Inbunden, köpt på Feelgoodfestivalen 2018
Antal sidor: 303

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*