Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

Bokomslag - Sommaren jag blev vacker

Sommaren jag blev vacker är första delen i en trilogi av Jenny Han som har skapat succéserien  om Lara Jean som börjar med Till alla killar jag har gillat. Sommarserien kretsar kring Isabel som spenderar varje sommar vid havet, hos sin mammas bästa vän. Där möter hon varje år bröderna Conrad och Jeremiah. Den här sommaren är dock annorlunda. Barnslig förälskelse blir allvar, känslor växer och försvinner, de man trott sig känna utan och innan visar nya sidor av sig själva. Det är en historia om att växa upp och växa in i nya känslor och om den magiska tiden på sommaren då det känns som allting kan hända. 

Alla böcker skrivs och läses i en viss kontext och det gör det svårt att jämföra böcker och läsupplevelser men jag tänker jämföra ändå. Sommaren jag blev vacker har inte samma älskvärda karaktärer och inte samma roliga plot som Till alla killar jag har gillat. Den står sig dessvärre platt i jämförelse.

De delar några likheter, de är båda delar i en trilogi och huvudpersonen har känslor för flera killar och måste göra svåra val. Men i serien om Lara Jean så står sig alla delar i serien riktigt bra som individuella berättelser medan jag tror, för jag har inte läst hela trilogin ännu, att serien om Isabel kräver att man läser alla tre delar för att få riktig behållning av den. Jag tycker att det är en ganska tunn historia även om jag gillar Jenny Hans raka språk som absolut känns igen.

Är det någon som har läst sommarserien och tycker att jag är helt ute och cyklar? 

Fakta:

Förlag: Ponto Pocket
Utgivningsår: 2010
Format: Pocket (köpt på Myrorna)
Antal sidor: 250

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*