Snöfall över strandcaféet av Lucy Diamond

Jag älskar feelgood-böcker. Jag älskar att läsa om relationer, jag älskar de miljöer som målas upp och jag älskar hur de får mig att må, men det är lite som Alfons Åbergs farmor säger, ibland måste man ha tråkigt för att förstå när man har kul. Även feelgood-behöver lite djup och svärta för att väga upp det sockersöta. Här tycker jag dessvärre att ”Snöfall över strandcaféet” brister.

Handling och vad jag tycker och tänker

Bokomslag Snöfall över strandcafet

Evie och Ed som fann varandra i ”Strandcaféet” lever nu tillsammans ovanpå caféet. Julen står för dörren och Evie vill att den ska bli perfekt men Ed ligger i skilsmässa och hans bror Jake kommer på ett oväntat besök samtidigt som hennes bästa vän Amber flyr till caféet från London och sin otrogne pojkvän. Klipp ett år fram i tiden. Nu är det Evies syster Rose som kommer för att fira jul samtidigt som hon är arg hela tiden efter att hennes man har lämnat henne för hennes bästa vän. Klipp igen… Ja, det är helt enkelt flera historier i en och jag blir inte förvånad när det visar sig att den här romanen utgörs av tre kortromaner/noveller ”Christmas at the Beach Café”, ”Christmas Gifts at the Beach Café” och ”A Baby at the Beach Café”.     

Det här hopkoket funkar inte för mig, det blir för tunt, ingen karaktär bottnar riktigt och inget öde får riktigt ta den plats det förtjänar, synd! Jag hoppas att nästa julbok på listan är bättre! Tror jag ska testa ”24 goda gärningar” av Jenny Fagerlund, den är i alla fall hajpad på Instagram

Fakta:

Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2018
Format: Ljudbok, via Storytel
Längd: 7h, 48m

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*