Små eldar överallt av Celeste Ng

Små eldar överallt är första boken ut i ”Johannas bokklubb” som har premiär den här veckan, arrangerad av @lundin_johanna och jag ser verkligen fram emot att diskutera den!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Små eldar överallt

Den här boken handlar om mödrar, berättat genom deras barns ageranden och öden. Vi befinner oss i den välordnade och idylliska staden Shaker Heights. Två familjer står i centrum. Den välbärgade flerbarnsfamiljen Richardson med mamma Elane i spetsen och den kringflackande lilla konstnärsfamiljen Warren med mamma Mia. När Mia hyr en lägenhet av Elane vävs deras familjer samman då Mias dotter Pearl blir bästa vän med Elanes ena son Moody. Det pyr i båda familjerna även om det på ytan verkar lugnt. Det är tonårskärlek, utanförskap, avundsjuka och ett övergivet spädbarn som till slut tänder gnistan.

För mig är Små eldar överallt en historia om moderskap och kontroll. Det planerade mot det oplanerade, förnuft mot känsla och det genomtänkta mot det impulsiva. Det är en berättelse som utforskar rätt och fel utan att jag upplever att författaren själv tar ställning, även om alla i boken gör det, det är en utforskande historia. Jag gillar den verkligen. Den är skickligt berättat. Den gapar över mycket och klarar av det. Det finns nyfikenhet och värme i den men för mig är berättelsen i sig en aningens för kontrollerad för att jag ska ge den full pott.

Längtar till bokklubbsdags! Oavsett vad man tycker om den här boken så finns det mycket att diskutera i den.

Fakta:

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, köpt via Adlibris
Antal sidor: 361

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*