Skam. Säsong 1: Eva av Julie Andem

Hur bra var inte tv-serien Skam?! Jag slukade den när den gick på SVT, älskade varje minut. Kunde därför inte hålla mig länge från att läsa manuset när jag upptäckte att det fanns på Storytel, och det är jag glad för!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Skam

Det här är första delen av fyra och den innehåller manuset för säsong 1 som är Evas säsong. Eva har precis börjat på gymnasiet och med det en ny fas i livet. Hon oroar sig över att inte få några vänner. Hon är tillsammans med Jonas men tvivlar ibland på honom och deras relation och ibland tvivlar hon på sig själv. Men så möter hon Noora, Chris, Vilde och Sana och får smarta, roliga, varma och ärliga vänner att utforska gymnasietiden med.

Har man sett och gillat tv-serien så är det svårt att inte gilla även det här! Manuset börjar lite torrt men efter bara några sidor så hör jag de norska rösterna i mitt huvud även om manuset är översatt till svenska. Jag ser allt framför mig även om det finns scener och repliker med som inte kom med i tv-serien. Och det är intressant och spännande även om jag vet precis vad som kommer hända. Julie Andems träffsäkerhet och humor som gjorde serien så fantastisk, tillsammans med skådespelarprestationerna, är lika bra på papper. Det känns så genuint och precist och jag ser fram emot att läsa övriga säsonger. Skam var en serie som bara blev bättre och bättre för varje säsong.

Är du ett Skam-fan? Vilken karaktär var din favorit?

Fakta:

Förlag: Mondial
Utgivningsår: 2018
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 204

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*