Sambo på försök av Beth O’Leary

”Sambo på försök” är en kärlekshistoria om Tiffy och Leon. En kvinnlig huvudperson som bakar och älskar Gilmore Girls och en omtänksam och introvert manlig huvudperson som lagar mat, whats not to love?!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Sambo på försök

Tiffy behöver akut flytta ut ur sin ex-pojkväns lägenhet och Leon behöver akut pengar för betala juridiska kostnader för sin bror som sitter oskyldigt dömd i fängelse. Så när han annonserar efter en inneboende svarar Tiffy direkt. Det är perfekt, eftersom att Leon jobbar natt och bor hos sin flickvän på helgerna så behöver de aldrig ens träffas. Men det går inte att bo ihop utan att kommunicera och en liten post-it lapp blir till fler och fler och en vänskap växer fram mellan dem som växer till attraktion till kärlek.

”Sambo på försök” är en SÅ fin berättelse om vänskap och kärlek. Det hade lätt kunnat bli sockersött men det finns ett mörkare spår som handlar om Tiffys relation med exet Justin, en manipulativ maktmissbrukare som ger historien ett djup som lyfte den till mer än ”bara” mysig feelgood/romance. Det är härligt att få följa Tiffys och Leons relation som växer parallellt med att de växer som individer. Det är underbara karaktärer som jag skulle kunna hänga med vilken dag som helst 🙂

Kan det här vara vårens bästa feelgood?

Läsutmaning: ”En bok med en röd rygg” i Feelgoodfredags läsutmaning 2019.

Fakta:

Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden från Akademibokhandeln
Antal sidor: 394

Ett svar till “Sambo på försök av Beth O’Leary”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*