Saga – ett fantastiskt rymdäventyr!

Jag har de senaste åren börjat läsa mer och mer serier och några av mina bästa läsupplevelser har sedan dess varit just serier. Men jag är väldigt kräsen. Illustrationerna, bildspråket och dialogen måste vara precis rätt. Alla delar är på något sätt så blottade att det blir svårare att vara förlåtande än vad man kanske är med en roman. Jag vet inte vad det är, någon som är mer kunnig inom seriekonsten som har en teori?

En serie som jag har fallit pladask för är Saga och jag har läst de första tre volymerna än så länge. Det är Brian K. Vaughan och Fiona Staples som har skapat den, han är författaren och hon konstnären. Det är ett rymdäventyr och en kärlekssaga som är både spännande, romantisk, rolig, rå och kreativ. Se så snygga dom är!

Bokomslag - Saga seriealbum

Historien börjar med att två soldater från olika sidor i ett galaktiskt krig, en fånge och en fångvaktare, faller för varandra och rymmer. De gifter sig mot alla normer och traditioner och blir även gravida och det är deras barn som berättar historien om deras liv på flykt. Om de olika sidorna som jagar dem och de olika varelser de möter på vägen genom galaxen, sökandes efter en fristad.

Jag tycker den här serien är oemotståndlig, den är så fantasifull, spännande och vacker! Läs!

Fakta:

Förlag: Image Comics
Utgivningsår: 2012 –
Format: Tryckt album
Språk: Engelska
Volymerna som jag läst är samlingsvolymer och de innehåller cirka 6 delar vardera. Finns bland annat att köpa på Comic Heavens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*